Mondzorg Sanderse – Tandartspraktijk Heerhugowaard – Heerhugowaard
Mooie tanden in een gezonde mond!

Mondzorg Sanderse

Mondzorg Sanderse maakt deel uit van TandartsPraktijk Heerhugowaard en is opgericht november 2011 door Léonne Sanderse, mondhygiënist sinds 1996.

Mondzorg Sanderse biedt mondhygiënische zorg aan zorgafhankelijke cliënten. Dit kunnen cliënten zijn die thuis wonen of in een verzorging- of verpleeghuis wonen.

Het percentage ouderen met eigen tanden en kiezen is gestegen en zal dit nog blijven doen. Daarbij zal de complexiteit van het restgebit, al of niet aangevuld met een uitneembare of niet-uitneembare prothetische constructie toenemen. Het aantal cliënten met implantaten neemt ook toe.

Een slechte mondgezondheid kan vele nadelige gevolgen hebben. Naast pijn, mondgeur, kauw- en slikproblemen en infecties in de mond, kan een slechte mondzorg ernstige gevolgen hebben voor de algehele gezondheid en het welzijn. Ondervoeding bijvoorbeeld maar ook longontsteking en slecht instelbare bloedsuikerspiegel bij diabetes.
De controlebezoeken bij de tandarts en/of mondhygiënist blijven van belang maar nemen soms af door verminderde mobiliteit.

Mondzorg Sanderse kan bij een cliënt thuis komen. Dit is bedoeld voor mensen die b.v. langdurig bedlegerig zijn, in een verzorging- of verpleeghuis wonen en/of verminderd mobiel zijn en daardoor niet naar de praktijk kunnen komen.

Wat houdt het controle bezoek in?

  • Onderzoek van de gehele mondholte
  • Passend mondverzorgingsadvies aan cliënt of verzorgende van de cliënt
  • Het verwijderen van tandsteen
  • Indien van toepassing: het verwijderen van drukplekjes van een gebitsprothese

Op locatie kunnen echter geen gaatjes worden gevuld of tanden/kiezen worden getrokken. Mocht dit nodig zijn, dan wordt naar een passende oplossing gezocht.

Heeft u ook behoefte aan een stukje extra mondzorg òf heeft u iemand in uw naaste omgeving, waar dit van toepassing op is, bel dan gerust!

072-5720245

Mondzorg Sanderse verzorgt ook klinische mondzorg lessen op locatie.

Léonne is naast haar werkzaamheden bij TP Heerhugowaard 1 dag per week werkzaam in het Noord West Ziekenhuis op de afdeling Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie en Bijzondere tandheelkunde.
2 dagen is zij werkzaambij diverse verpleegtehuizen.

 

https://mondzorgsanderse.nl/