Cerec – Tandartspraktijk Heerhugowaard – Heerhugowaard
Mooie tanden in een gezonde mond!

Cerec

 

Een kroon of brug binnen 1 afspraak met Cerec

In onze praktijk wordt voor het maken van kronen gewerkt met het geavanceerde Cerec connect systeem. Cerec connect is een methode waarbij met behulp van computertechniek porseleinen restauraties worden vervaardigd.
De tandarts zal per situatie beslissen of hij de kroon geheel zelf zal maken of dat hij gebruik maakt van een tandtechnisch laboratorium.
In beide gevallen is het “happen” niet meer nodig.

Cerec is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties zoals kronen, inlays, onlays en facings worden vervaardigd (CAD/CAM). Het systeem bestaat uit een camera, een scanner, 3D software en een computergestuurd slijpapparaat.

Het keramisch reconstrueren van tanden en kiezen heeft de toekomst. Doordat de kennis over verlijmen van keramiek of composiet aan gebitselementen een enorme vlucht heeft genomen, is de tandheelkunde de laatste jaren spectaculair veranderd en verbeterd. Er hoeft nu minder van gezond glazuur en tandbeen weggeboord te worden voor het restaureren.

Door slimme computertechnieken is het nu mogelijk om in 2 uur tijd fraaie (gedeeltelijke) kronen en bruggen te maken. In de conventionele tandtechniek worden afdrukken gemaakt van het gebit. Dat wordt niet door iedereen als prettig ervaren. Bij de Cerec–techniek scannen we het gebit 3D met een camera.

Er zijn meerdere voordelen voor de cliënt:

– Niet of nauwelijks last van braak-of kokhalsneigingen
– Comfortabel en snel
– Kosteneffectief
– Hoge esthetiek en sterkte van de restauraties
– Het vervaardigen van de restauratie in 1 sessie; dus 1 keer verdoven
– Minder of geen pijn na de behandeling
– Geen noodkronen nodig
– Minder problemen op termijn

Voor de tandarts is het ook plezieriger en minder belastend werken. De werkomgeving blijft schoon en het is een milieuvriendelijke methode. Het gehele proces van preparatie tot plaatsen van de restauratie is onder totale controle van het team en levert voorspelbare resultaten. De camera maakt een zeer gedetailleerde opname van het gebit en daardoor ook een restauratie met hoogwaardige precisie.

De computer berekent op basis van de aanwezige gebitselementen een natuurgetrouwe restauratie. Met een enkele klik op een knop wordt een individueel voorstel –exact als door de natuur voorzien- een biogeneriek ontwerp gemaakt. De tandarts beoordeelt de restauratie dan virtueel.

Als alle data zijn gecontroleerd wordt cad-cam de kroon vervaardigd door een industriële slijpmachine. Hierna wordt hij verder ingekleurd en afgebakken in een oven.

Na een half uur is de restauratie dan klaar om te plaatsen. Nog nooit is het ons gelukt om mooier, sneller, hygiënischer, minder belastend voor tandarts en cliënt, milieuvriendelijker en minder beschadigend voor tand of kies ons werk te doen. De natuurlijke schoonheid van het gebit kan nu op een ultramoderne wijze worden hersteld.